პირველ რიგში, გაზქურაზე დავადგათ საშუალო ზომის ქვაბი ოღონდ აუცილებლად ალუმინის ქვაბი.
შემდეგ შიგნით ჩავასხათ მცენარეული ზეთი, სასურველია მზესუმზირის ზეთი.
დაველოდოთ გახურებას, და თავდაპირველად ჩავაგდოთ 2-3 მარცვალი ბატიბუტის მარცვალი, როდესაც ის გასკდება, ესეიგი ზეთი საკმარისად არის გაცხელებული, და ჩაყარე შიგნით იმდენი მარცვალი რამდენის ჭამაც გინდა.
შემდეგ სასწრაფოდ დააფარე ქვაბს თავსახური.
ყოველ 10 წამში ერთხელ, ქვაბი აიღე ცეცხლიდან და მაგრად შეანჯღრიე.
როდესაც პოპკორნის მარცვლების გაშლის ხმა შეწყდება, ესეიგი ის უკვე მზადაა.